A Soul Királya

A Soul Királya címre pályázók egész listáját találtam az interneten. Mindenki másnak adná ezt a megtisztelő címet. Én a sokaságból mára Solomon Burke-t választottam. Részben mert volt olyan jelölt, akiről még nem is hallottam, részben mert az ő szerzeményei közül rengeteget nagyon is szeretek.

Ilyen a mai kedvencem is. Nem nagyon szeretem azokat a filmeket, amiben sok a dal, és a musical-féle filmeket kifejezetten nem szoktam szeretni, persze vannak kivételek.

De! Van egy film, amit nem is igazán a története miatt imádok, inkább a benn felbukkanó számtalan általam imádott előadó miatt. Ilyen kevéssé ismert nevek adnak elő a filmben, mint Aretha Franklin, Ray Charles, James Brown, Cab Calloway (személyes kedvencem a filmben). De pár percre, teljesen mellékszereplőként feltűnik Twiggy, Carrie Fischer, John Lee Hooker, sőt még Steven Spielberg is!

Igen, ez a Blues Brothers című film 1980-ból.

Solomon Burke Everybody needs Somebody to Love című dala a The Blues Brothers Band adja előadásában hangzik el a film vége felé. Énekel John Belushi és Dan Aykroyd, azaz Jake és Elwood Blues.

Élvezzétek!

Leave a Reply