Boszorkányok

Már nagyon régen kacérkodtam Roald Dahl könyveivel, de bevallom eddig még nem olvastam egyet sem. Emlékeim szerint a Meghökkentő mesék című történeteiből készült TV sorozatot nagyon szerettem, de lehet, hogy emlékeimet az idő szépítette meg.
No de most!
Belecsaptam a Boszorkányok című, fiataloknak írt könyvébe.
Úgy emlékeztem, hogy 7 éves kortól ajánlják, ezért az első pár oldal elolvasása után annyira megijedtem, hogy már a gyermekvédelmiseket akartam értesíteni, hogy vizsgálják felül az esetet. Az első oldalak ugyanis a boszorkányokról szólnak, kik is ők és miket csinálnak (mondjuk gyerekeket esznek). Még az én érzékeny azonban sokat látott lelkem is beleremegett, gondoltam mit gondolhat egy 7 éves ha ezeket a sorokat olvassa. De azután utána néztem és csak 10 éves kortól ajánlott és szerintem ez így is van rendjén.
Egyébként nagyon olvasmányos, itt-ott kicsit morbid, de még bírható mennyiségben.
Főszereplője egy kisfiú, aki szülei halála után nagymamájához kerül, aki mesél neki a boszorkányokról. Egy nap aztán a kisfiú véletlenül a boszorkányok éves gyűlésén találja magát, ahol is a boszik arról beszélnek, hogyan fogják az összes gyereket Angliában egérré változtatni.
Izgalmas téma, de mindenképpen kicsit nagyobbaknak.
Jó lett volna ha készül belőle folytatás is, hogy végleg leszámolhassunk a boszikkal és a világ ismét egy biztonságos hely legyen.
Tudom, álmodozó vagyok…

Leave a Reply