Édesburgonyát mindekinek!

Néha elcsodálkozom azon mennyi mindenre van itthon, kicsiny országunkban is ember, vállalkozás, ha az ember egy kicsit utána keres a dolgoknak.
Az édesburgonya elég új jelenség itthon, legalábbis nekem az volt, amikor is gyermekem egészséges táplálkozására figyelvén belefutottam. Igaz kisfiam, bár sok zöldséget eszik, pont az édesburgonyát nem volt hajlandó megkóstolni, de én beleszerettem. A sütőtököt ki nem állhattam fiatalabb koromban, főleg, hogy anyukám csak sütve készítette, és azt a mai napig nem annyira szeretem. Amikor azonban buzgó háziasszonyként kipróbáltam egyéb elkészítési módokat is, rájöttem mennyire fantasztikus zöldség. Nos az édesburgi íze a sütőtökére hasonlít, elkészítése baromi EGYSZERŰ, mivel pikk-pakk megpuhul, rengeteg receptet találni az interneten, szóval szintén egy csodás zöldséggel gazdagodhat palettánk.
Egyszer aztán rákerestem a neten és találtam egy (remélem van több is, bárki tud ilyet jelezzen) hazai gazdaságot, akik édesburgonyára szakosodtak. Lehet tőlük rendelni, persze csak a készlet erejéig! Őket ezen a linken keresztül érhetitek el.
Ajánlom mindenkinek, főleg, aki esetleg kisgyerekkel többet otthon van és az átvétel jobban megoldott.
Árban a bolti ár környékén van, de mégiscsak itthoni termelőtől származik. A honlapon egyébként recepteket és elkészítési javaslatokat is találtok. Így jöttem rá (tudom, már mindenki tudta régen, de én csak most fedeztem fel), hogy a legjobb elkészítés ha gőz fölött pároljuk, így marad meg benne a legtöbb tápanyag és naggggyon finom!

Szóval hazai édesburgit mindenkinek!

Néhány tuti és egyszerű recept a nagyvilágból (angolul):

Perfect Crispy Sweet Potato Fries

Coconut Curried Sweet Potato & Chickpea Stew

Cream of Sweet Potato Soup

Spinach, Bacon, Cheese Quiche with Sweet Potato Crust

Hozzászólás