Mrs. Jeffries nyomoz

Imádom a krimiket, főleg azokat, amik megmozgatják a kis szürke agysejtjeimet. De szeretem a kicsit thrilleresebb, kicsit hátborzongatóbb nyomozásokat, de falom az Agatha Christie stílusú, klasszikus krimiket is.

Lévén kevés az időm az olvasásra, így mindig megörülök a könnyed agytornának. Kiszemelt áldozatom Emily Brightwell (amely egyébként írói álnév, csak azt nem tudom, hogy ha mindenki tudja ki rejtőzik mögötte, miért kell írói álnév…na mindegy) Mrs. Jeffries és a halott orvos című irománya.

A borító a könyvet Agatha Chriestie rajongóknak ajánlja, így nem tehettem mást, meg kellett kóstolnom. Nos azért valljuk be, hogy a krimik királynőjét nehéz utolérni, de mégis mégis egy jó kis egyhétvégealattkiolvasható könyvet ismerhettem meg.

Az eredeti mű 1993-ban jelent meg, végül is csak 23 évbe telt, hogy itthon lecsapjanak rá. Ezen már az Agatha Raisin sorozatnál is csodálkoztam…

Mrs. Jeffries házvezetőnő a kissé lassú folyású Whiterspoon felügyelőnél. Mivel szereti a detektívmunkát, mindig segít munkaadójának rájönni a megoldásra. Ebben a részben, amely a sorozat kezdő könyve, egy halott orvos rejtélyes halálára keresnek választ.

Bevallom nőiesen kicsit bosszantott a felügyelő naív, lassú, karaktere, de mivel a történet nagyrésze Mrs. Jeffries nyomozásai köré szerveződik, így még bírható volt.

Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a klasszikus krimiket, akik könnyed olvasmányt keresnek a hétvégére, vízpartra, repülőre, vonatútra.

covers_407601

 

 

Leave a Reply